Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vrtné soupravy za deset milionů

Dnes, 26. července 2007, v 1:35 hod. byl na operační středisko HZS LK ohlášen požár kůlny v Radimovicích. Na místo ihned vyrazila jednotka místního sboru dobrovolných hasičů.

Dále dobrovolní hasiči z Hodkovic nad Mohelkou a profesionální hasiči ze stanice Liberec se třemi cisternovými vozy a třicetimetrovým automobilovým žebříkem.

Při příjezdu na místo požáru hasiči zjistili, že hoří kůlna u rodinného domu, ve které je zaparkovaný nákladní automobil zn. Tatra 815 se speciální vrtnou soupravou. Oheň se rozšířil také částečně na střechu rodinného domu a zasáhl podbití střechy a dřevěné rámy oken. K uhašení požáru jednotky nasadily dva vodní proudy C a ruční přenosná hasící zařízení. Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu ve čtvrt na tři a zcela uhasit až po další hodině hasebního zásahu. Hasiči se soustředili především na hašení vily, která se včasným zásahem povedla uchránit.
Příčina vzniku požáru je momentálně v šetření. Při požáru shořela dřevěná kůlna. Dále byla zcela poškozena vrtná souprava s nákladním vozidlem. Výše přímé škody, především na vrtné soupravě, se pohybuje kolem 10 milionů korun. Hasičům se podařilo zachránit rodinný dům, jehož uchráněná hodnota je přibližně 3 miliony korun.
Požár kůlny u rodinného domu v Radimovicích není první. Stejná kůlna, kde byla zaparkovaná speciální vrtná souprava, vzplanula v neděli 15. července 2007 v téměř stejnou ranní hodinu. Poprvé zasáhl požár díky včasnému zásahu jednotek požární ochrany jen venkovní dřevěné obití kůlny a způsobil pouze třítisícovou škodu.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje

-wej-
Sdílet