Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž v obci Dolní Lomná pálil na zahradě větve a zakopl s kanystrem benzínu, utrpěl rozsáhlé popáleniny

Dvě hasičské jednotky a posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pondělí 3. března 2013 dopoledne u vážně zraněného muže na Frýdecko-Místecku. Operační středisko ZZS převzalo po půl desáté informaci o události v obci Dolní Lomná a na místo ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště v Třinci.

Dvaasedmdesátiletý muž spaloval venku na zahradě větve, přičemž manipuloval s kanystrem benzínu. Při zakopnutí a následném pádu si přivodil rozsáhlé a život ohrožující popáleniny. V době příjezdu záchranářů byl při vědomí a s posádkou komunikoval. Zasahující lékařka u něj při prvotním vyšetření zjistila popáleniny více než poloviny tělního povrchu, a to v oblasti hlavy, krku, hrudníku, horních i dolních končetin.

Záchranáři pacienta museli uvést do umělého spánku, zajistit jeho dýchací cesty a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci. Po ošetření poraněných míst a dalších nezbytných opatřeních byl muž sanitním vozidlem transportován na heliport záchranné služby v Třince, kde se jej převzala posádka vrtulníku LZS a letecky jej přepravila na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet