Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Devět jednotek zasahovalo u požáru stodoly na Pardubicku, plameny poničily střechu i uskladněný materiál

Devět hasičských jednotek (profesionální z Holic a Pardubic a dále dobrovolné jednotky hasičů z Dolní Rovně, Holic, Dašic, Horního Jelení, Komárova, Litětin a Horní Rovně) zasahovalo v úterý 4. března v 3.40 hodin u požáru stodoly v Dolní Rovni. Stodola byla součástí hospodářských budov, které na sebe navazovaly.

Plameny se rychle šířily na obytné budovy, a tak hasiči nasadili dostatečné množství proudů vody k likvidaci požáru. Hasiči dostali plameny pod kontrolu v 4.17 hodin a po celou dobu zásahu museli pracovat v dýchacích přístrojích. Velitel zásahu nechal v místě události kyvadlově dopravovat vodu z nedalekého rybníka. Plameny poničily střechu stodoly a uskladněný materiál ve stodole.

Požár byl zcela zlikvidován v 6.06 hodin. Událost se obešla bez zranění. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek za více než 2 miliony korun. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována. V dopoledních hodinách je na místo povolán speciálně vycvičený pes na vyhledávání hořlavých kapalin.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet