Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkendová bouřka a ostatní události na Pardubicku

Hasiči Pardubického kraje likvidovali během víkendu také následky, které přinesla letní bouřka. Během víkendu vyjížděli hasiči v celém kraji k padesátce výjezdů. Zejména se jednalo o popadané stromy na silnici a na dráty vysokého napětí.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
Dne 28. července 2007 v 11:56 hodin zasahovali hasiči z Litomyšle u dopravní nehody, která se stala na silnici v Litomyšli. Jednalo se o střet tří osobních automobilů – Peugeot, Škoda Fabia a Mazda. Z vozidel po nehodě začaly unikat provozní náplně. Hasiče ropné látky zasypali sorbentem a odstranili. Po zadokumentování všech důležitých stop policisty hasiči odstranili následky nehody a vrátili se zpět na základnu.

Dne 29. července 2007 ve 21:15 hodin litomyšlští hasiči zasahovali u nehody osobního vozidla Škoda 120 v Makově. Na místě byly zraněny dvě osoby, které musely ze zdemolovaného vozidla hasiči vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Automobil se nacházel přibližně 5 metrů pod strání mimo vozovku. Hasiči dále zabezpečili místo nehody proti požáru a zamezili úniku provozních náplní. Aby policisté zajistili všechny potřebné stopy k vyšetření nehody, hasiči provedli osvětlení místa události. Odstraňování následků nehody trvalo až do 22:58 hodin

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
Dne 29. července 2007 ve 13:28 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda, která se stala na silnici mezi obcemi Kovářov a Seč. Na místo ihned vyjeli hasiči ze Seče. Jednalo se o nehodu osobního a nákladního automobilu. Z osobního automobilu museli hasiči vyprostit dvě osoby – řidiče a malou holčičku. Na místo byl přivolán i vrtulník. Hasiči po vyproštění osob prováděli i předlékařskou pomoc. Malou holčičku (ve věku 5–6 let) se ale bohužel záchranářům oživit nepodařilo. Následky této nehody hasiči odstraňovali až do 17. hodiny.

Hasiči v Hrochově Týnci také zajišťovali uvolněné cihly na komíně, které hrozily pádem, a utržené plechy na okraji střechy objektu.
Mezi nejvíce zasažená místa patřila tato města a obce: Hrochův Týnec, Kočí, Chrudim, Kalousov, Vinary, Tuněchody, Chroustovice, Vysoké Mýto, Vestec, Hrušová, Lanškroun, Sudislav nad Orlicí, Litomyšl, Sázava, Slepotice, Staré Čívice, Česká Třebová, Horka a Jedousov. Při těchto událostech nedošlo k žádnému zranění.


por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto: HZS Praha.

-wap-
Sdílet