Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na vrakovišti hořely desítky aut

Devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů v pondělí večer zasahovalo u požáru na vrakovišti u obce Česká na Brněnsku. Událost byla nahlášena ve 20:37 hodin a operační středisko na místo vyslalo čtyři jednotky profesionálních hasičů.

Devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů v pondělí večer zasahovalo u požáru na vrakovišti u obce Česká na Brněnsku. Událost byla nahlášena ve 20:37 hodin a operační středisko na místo vyslalo čtyři jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Tišnově, na Brněnské přehradě a v Lidické a Bauerově ulici v Brně, a dobrovolné jednotky z Kuřimi, Lipůvky, Lelekovic, Vranova a Brna-Komína.
V době příjezdu hasičů bylo v plamenech přes pět ojetých aut. Protože vraky byly místy uskladněny i ve dvou řadách nad sebou, oheň se rychle šířil i na další vozidla. Vzhledem k velkému rozsahu požáru hasiči proti plamenům nasadili čtyři vodní proudy s těžkou pěnou a po vyčerpání zásob vody v cisternách vodu doplňovali z nejbližšího zdroje u Kuřimi. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 21:11 hodin, dohašování a ochlazování vyhořelých vraků hasiči ukončili za dalších 40 minut.
Oheň celkem poškodil 24 uskladněných ojetých aut. Protože se jednalo o vraky určené k likvidaci, škoda nebyla vyčíslena. Podle zjištěných poznatků byl požár zřejmě založen úmyslně.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje

-kuw-
Sdílet