Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly zřejmě způsobila nedbalost

Včera (30. července 2007) v 19:48 hodin vyjelo šest hasičských jednotek k požáru stodoly v obci Hlinné na Rychnovsku

Včera (30. července 2007) v 19:48 hodin vyjelo šest hasičských jednotek k požáru stodoly v obci Hlinné na Rychnovsku. Kromě profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a Dobrušky zasahovali na místě také hasiči HZS podniku Škoda Auto Kvasiny, dále dobrovolní hasiči z Dobrušky, Dobré a Solnice.

V době příjezdu první jednotky na místo události byla celá stodola v plamenech. Hasiči nasadili na uhašení požáru čtyři vodní proudy. Zároveň se snažili zabránit rozšíření požáru na okolní objekty, což se podařilo, a nevznikla tak větší škoda. Hasiči po celou dobu zasahovali v dýchacích přístrojích. Voda na místo požářiště byla dopravována kyvadlově z nedalekého čerpacího stanoviště. Požár se podařilo lokalizovat krátce před devátou hodinou večer. Uvnitř stodoly shořely balíky slámy, palivové dřevo a přívěs za osobní vozidlo. Z celé budovy o rozměrech 20 × 10 metrů zbylo pouze obvodové zdivo. Dohašení ohnisek požáru pokračovalo až do 23:25 hodin.

Požár s největší pravděpodobností iniciovala žhavá okuje, která vznikla při řezání palivového dřeva ve stodole. Hmotná škoda byla odhadnuta na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 1 mil. korun. Při zásahu nebyl nikdo zraněn, pouze jedné z přihlížejících osob se udělalo nevolno a po pádu na zem musela být ošetřena záchrannou službou.


Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Rychnov nad Kněžnou



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-kuw-
Sdílet