Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči po nehodě tří kamionů v Hradci Králové vyprošťovali jednoho z řidičů, vyvázl nezraněn

Dopravní nehoda způsobila ve středu 5. března 2014 dopoledne omezení v dopravě na silničním okruhu v Hradci Králové. U Fakultní nemocnice se postupně srazila tři nákladní vozidla Scania a dvě Iveca. Hasiči byli o nehodě informováni v 09:40 hodin.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové s jednou cisternou. Po příjezdu hasičů na místo byl velitel zásahu informován zasahujícími policisty, že v kabině třetího kamionu s polskou poznávací značkou se stále nachází řidič. Ten se kvůli zdeformované kabině a zablokovaným dveřím na obou stranách nemohl dostat ven.

Hasiči pomocí hydraulického rozpínáku uvolnili vzpříčené dveře na straně spolujezdce a nezraněný řidič mohl vystoupit z kabiny. Také další dva řidiči vyvázli bez zranění. Po zadokumentování události a vyšetření nehody Policií ČR první vozidlo odjelo samo, další dvě nákladní vozidla byla odtažena těžkou technikou specializované firmy. Hasiči zasypali provozní kapaliny, které unikly a odstranili střepy a plastové části z vozovky. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet