Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehody a požár auta na Pardubicku

Dne 1. srpna 2007 v 6:08 hodin byli svitavští profesionální a dobrovolní hasiči z Březové nad Svitavou přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Březové nad Svitavou. Jednalo se o nehodu tří vozidel – dvou nákladních Avia a DAF a jednoho osobního vozidla Citroen.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim
Dne 31. července 2007 v 10:05 hodin vyjížděli hlinečtí hasiči do Krouny k dopravní nehodě osobního vozidla Hyundai, které skončilo svou jízdu v příkopě. Při nehodě byly zraněny tři osoby, které si do péče převzala záchranná služba. Hasiči provedli odstranění následků, zajistili vozidlo proti pohybu, zamezili úniku provozních náplní a zabránili vzniku požáru odpojením akumulátoru. Příčiny dopravní nehody nyní vyšetřuje Policie ČR.

Hlinečtí hasiči zasahovali ve 23:19 hodin u požáru osobního vozidla Renault Megane v Trhové Kamenici. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 23:44 hodin a plameny zcela zlikvidovali 12 minut po půlnoci. Na místo se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje, co bylo příčinou vzniku požáru. Požár, dle slov vyšetřovatele, způsobila technická závada na elektroinstalaci. Škoda, kterou plameny způsobily, byla předběžně vyčíslena na 110 tisíc korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
Jeden nákladní automobil po střetu narazil ještě do domu a mělo dojít k poničení plynové přípojky. Při nehodě byly zraněny dvě osoby z nákladního vozidla, které narazilo do domu. Hasiči ihned pomohli zraněným osobám, dále měřili koncentraci plynu a na místo nechali přivolat statika, aby posoudil, jak dalece je poškozena místnost, do které nákladní automobil narazil. Přivoláni byli i plynaři, kteří zjišťovali, zda došlo k poškození přípojky plynu. To se ale nepotvrdilo a k úniku plynu nedošlo. Z domku nebyl nikdo zraněn. Hasiči museli podepřít strop trámky, a teprve poté bylo možné zaklíněný nákladní automobil vyprostit z domu. Zajištěna byla i technika k odklizení suti.


por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-wap-
Sdílet