Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stodoly v Jindřichovicích

Dne 31. 7. 2007 v 10:34 hod. byl hasičům ohlášen požár stodoly Statku Šindelová. Ve stodole bylo mj. uskladněno i seno. Na místo události přijeli profesionální i dobrovolní hasiči ze 7 stanic s 9 zásahovými vozidly, mezi nimiž byl i automobilový žebřík. V této době již byla celá střecha stodoly o půdorysu 6 × 60 m v plamenech.

I přes okamžitý zásah byla střecha a půdní prostory objektu ohněm těžce zasaženy. Úsilí hasičů se také soustředilo na ochranu místního zámeckého objektu, ve kterém je umístěn Státní archiv a který je od místa požáru vzdálen cca 50 m. vzdušnou čarou. Zámek nebyl požárem stodoly zasažen. Vzhledem k místní situaci použili hasiči část techniky pro kyvadlovou dopravu vody z místního rybníka na požářiště. V současné době na místě události ještě zasahuje 5 jednotek se 7 cisternami a provádějí dohašovací práce.

Příčinou požáru byla neopatrnost zaměstnanců organizace, kteří v objektu prováděli svářečské práce. Jejich protipožární zabezpečení se ukázalo jako nedostatečné. Předběžná škoda je odhadnuta na 1 mil. Kč.

PhDr. František Petr
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje

-wap-
Sdílet