Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kvůli nálezu podezřelého kufříku byla uzavřena čerpací stanice Agip v Liberci, na místě zasahovali i hasiči

Dnes v 11:15 hodin přijali policisté z operačního střediska na linku 158 oznámení od obsluhy čerpací stanice Agip, která se nachází v ul. Londýnská v Liberci ve směru na Děčín, že se u stojanu nachází podezřelý černý kufr.

Po příjezdu na místo nálezu policisté evakuovali všechny osoby. Provedeným šetřením a vytěžením kamerového systému bylo zjištěno, že řidič, který tankoval, tak tento kufřík zřejmě vyložil z vozidla a odjel. Jednalo se o osobní vozidlo s cizí státní poznávací značkou.

Na místo nálezu je vyslán psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin a pyrotechnik. Čerpací stanice je dočasně uzavřena.

Kolem 13,20 hodin došlo k rozhodnutí o uzavření silnice číslo I/35 v obou směrech a uzavřena je i ulice Londýnská, jedná se o preventivní opatření. Odklon dopravy řídí policie.

Ve 13,40 hodin na místě je pyrotechnik. Dále dojde k evakuaci osob ze 3 rodinných domů, které jsou v bezprostřední blízkosti čerpací stanice.

Po provedené prohlídce nalezeného kufříku se ukázalo, že v kufru jsou osobní věci a kancelářské potřeby. Přibližně po dvou hodinách policisté všechny ulice opět otevřeli a evakuovaní se mohli vrátit do svých domovů.

mjr. Jana Světlá
Policie ČR
Sdílet