Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda u Metylovic si vyžádala čtyři zraněné, dva z nich hasiči vyprošťovali

V sobotu 8. 3. 2014 v 16:45 hod přijalo Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru MSK informaci o dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se stala na silnici z Metylovic na Lhotku, okres Fýdek-Místek. Krátce na to vyjely na místo nehody dva hasičské automobily profesionálních hasičů HZS MSK z Frýdku-Místku a jednotky dobrovolných hasičů z Frýdlantu nad Ostravicí.

Jednatřicetiletý muž utrpěl poranění hlavy a zad, zasahující lékař u něj vyslovil podezření na otřes mozku. Dvacetiletý muž byl zraněn na dolní končetině a hlavě. U dalšího, stejně starého účastníka, zjistili záchranáři poranění hlavy a ošetřili jej s podezřením na otřes mozku. Poslední, o dva roky mladší muž, utrpěl zranění páteře.

Zranění všech čtyř mužů byla středně těžkého nebo těžkého charakteru. Po ošetření poskytnutém posádkami ZZS byli předáni do další péče na úrazové ambulanci frýdecko-místecké nemocnice.

řekl nám mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl

Po příjezdu na místo bylo potvrzeno, že se jedná o dopravní nehodu dvou osobních automobilů. Z jednoho z havarovaných automobilů byly vyproštěny dvě zraněné osoby. Hasiči zabezpečili místo dopravní nehody, asistovali při transportu zraněných osob, úklidu a opětovném zprovoznění silnice.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet