Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Odchyt hada v obci Lužná na Rakovnicku

Dne 2. 8. 2007 byl informován velitel JSDHO Lužná místostarostkou OÚ Lužná o odstranění zvířete z pozemků RD v ul. Komenského, kde se vyskytuje neznámé zvíře – had.

VJ přes tísňovou linku celou věc ohlásil na KOIS HZS Střed. Kraje a na místo vyslaná JSDHO Lužná v režimu stálé zásahové pohotovosti přes multifunkční modul Kanga na odstranění nebezpečného stavu – odchyt nebezpečného zvířete – hada.

Na místo vyslána technika Liaz RTHP CAS-24 v počtu 1+5. Po příjezdu na místo události proveden průzkum, kde bylo zjištěno, že zvíře – had se nachází na volném prostranství na pozemku u RD ul. Komenského, Lužná a obyvatelé domů se bojí o svůj život a zdraví. Na místě proveden odchyt zvířete a odstranění do plastového přepravního kontejneru. Jednalo se o hada černé barvy o délce cca 1 m. Dále info KOIS HZS Střed. kraje se sídlem v Kladně o možnosti zvíře odvést k odborníkovi, který poskytne potřebné info k zvířeti. Jednotka odjela z místa zásahu a odborník určil zvíře: užovka obojkovitá – 1 m, zvíře bylo po konzultaci s odborníkem vypuštěno v přírodní lokalitě Pánův rybník, Lužná.

Poté jednotka s technikou odjela na vlastní základnu Lužná. Jednotka a technika nahlášena zpět do bojové pohotovosti na KOIS HZS Střed. kraje.

Zbyněk Pochman
velitel jednotky
SDH Lužná

-wej-
Sdílet