Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze Pcher likvidovali požár odpadu

Dne 2. 8. 2007 v 18:07 nás operační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na černý kouř z lesa mezi obcí Cvrčovice a Kladnem–Dubí. Na tento požár byla vyslána T 148 CAS 32 a DA ford tranzit.

Po příjezdu na místo zásahu jsme zjistili, že se jedná o požár černé skládky o rozloze cca 5 × 10 m. Zasahovali jsme zde jedním proudem C a naše prostředky na zásah postačily a nebylo zde potřeba posilové jednotky. Po likvidaci požáru jsem se vrátili zpět na základnu.

Dne 30. 7. 2007 ve 21:57 nám byl vyhlášen poplach starostou obce Pchery. Jednalo se o hledání pohřešovaného chlapce ve věku dvanáct let, který bydlí v obci Pchery. Ihned se začalo s prohledáváním obce a okolí. Při hledání chlapce pomáhala PČR Kladno, psovodi se psi od PČR, HZS Kladno, JSDH obce Brandýsek a Smečno a vrtulník s termovizí. Pchery a okolí bylo rozděleno do několika úseků a každá složka měla určitý úsek k prohledávání. Po bezvýsledném prohledání daných úseků se všichni záchranáři sešli na OÚ Pchery, odkud byla celá akce řízena. Na rozhodnutí PČR se v 1:50 hodin akce přerušila do dopoledních hodin. Než druhý den začala akce znovu, tak oznámil starosta obce, že se chlapec nalezl v pořádku v sousední vesnici Jemniky na lavičce u koupaliště.

Tímto bych chtěl poděkovat všem zúčastněným složkám i dobrovolníkům za veškerou pomoc při hledání chlapce.

Martin Zuska
VD JSDHO pchery
Hasiči Pchery
Sdílet