Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté v Kladně zachránili sebevražedkyni, hasiči ji pak spolu se zdravotníky transportovali do sanitky

Policisté při výkonu služby zachránili život čtyřiceti čtyřleté ženě.Na linku 112 bylo po jedné hodině ranní v sobotu 8. března 2014 oznámeno, že údajně v panelovém domě v Kladně – Rozdělov, se má nacházet žena, která se pokusila o sebevraždu. Na místo oznámení byly ihned vyslány všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Jako první k panelovému domu se dostavili policisté oddělení hlídkové služby, které před panelovým domem kontaktovala spolubydlící žena poškozené, s tím, že její známá leží v bytě a je asi ohrožena na životě. Jeden z policistů ihned následoval spolubydlící do bytu, kde se nacházela poškozená žena a druhý policista běžel naproti posádce Záchranné služby, aby ji přesně navedl k domu.

Policista v bytě v jednom z pokojů nalezl na zemi ležící ženu na břiše pod otevřeným oknem bez známek života. Na konferenčním stolku se nacházelo větší množství různých druhů léků. Ležící žena nereagovala na oslovení ani na žádné jiné podněty. Policista okamžitě poškozenou otočil na pravý bok a uvedl ji do stabilizované polohy. Jelikož žena byla pravděpodobně v bezvědomí a ani pohmatem na krku nebyl cítit hmatatelný tep, zakročující policista začal poškozené dávat první pomoc, po které se mu podařilo obnovit její životní funkce.

V daném okamžiku se do pokoje dostavila posádka Záchranné služby, která si převzala poškozenou ženu do své péče. Po podání potřebných medikamentů byla umístěna do vakuových nosítek a přemístěna společně s hasiči a policejní hlídkou do sanitního vozu a poté převezena do kladenské nemocnice k hospitalizaci.

Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že poškozená žena žádné léky nespolykala a nedošlo k žádnému pokusu o sebevraždu. Zachráněná žena si svůj život ohrozila větším množstvím požití alkoholických nápojů. Včasný a profesionální výkon policisty ženě zachránil život.

nprap. Jana Šteinerová
Policie ČR
Sdílet