Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedaleko obce Bratříkovice na Opavsku se střetly dva osobáky, na místo zamířil i vrtulník

K vážné dopravní nehodě vyjížděli záchranáři a hasiči na Opavsku. Před osmou hodinou ranní byl krajskému operačnímu středisku ZZS nahlášen střet dvou automobilů na silnici poblíž obce Bratříkovice se zraněnými a zaklíněnými osobami. Na udané místo ihned vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy a vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci ze stanoviště v Opavě.

Posádky ošetřovaly dva zraněné účastníky, kteří byli při vědomí a komunikovali.

Osmatřicetiletý muž zůstal zaklíněn v havarovaném vozidle a o jeho vyproštění se museli postarat hasiči. Záchranáři postiženého zajistili krčním límcem a zafixovali do vakuové matrace. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění v oblasti hrudníku a hlavy, rovněž mnohočetné oděrky.

Pacienta ošetřovala posádka leteckých záchranářů, kteří jej poté, co poskytli všechna potřebná léčebná opatření, transportovali do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Muž byl krátce před devátou hodinou předán do péče lékařů urgentního příjmu.

Druhou zraněnou byla pětadvacetiletá žena. Byla ošetřena se středně těžkým poraněním hrudníku. Následně ji pozemní posádka ZZS přepravena do Slezské nemocnice v Opavě, a to na tamní chirurgickou ambulanci.

PhDr. Lukáš Humpl
tiskový mluvčí
ZZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet