Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve Svobodě nad Úpou na Trutnovsku zničil pohovku, nábytek a okna v pokoji

K ohlášenému požáru v rodinném domě vyjeli dnes 11. března 2014 dopoledne hasiči do ulice Maršovská ve Svobodě nad Úpou na Trutnovsku. Požár nahlásil náhodný kolemjdoucí, který zpozoroval vycházející kouř z prvního nadzemního podlaží rodinného domu. Na místo události vyjeli v 08:42 hodin profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Mladých Buků a Svobody nad Úpou.

Při příjezdu první jednotky na místo hořela pohovka v jednom z pokojů. Hasiči v dýchacích přístrojích provedli průzkum domu, kde se měl podle informací nacházet jeho uživatel. Třicetiletý muž byl ale už v té době venku a nezraněn. Hasiči dostali požár velmi rychle pod kontrolu a zabránili rozšíření plamenů na další místnosti v domě. Požár zlikvidovali v 09:41 hodin.

Požár zničil pohovku, nábytek a okna v pokoji, kde požár vypukl. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 1,5 milionu korun. Požár založil sám uživatel domu, který se k činu doznal. Muž byl záchrannou službou, za asistence policejní hlídky, převezen do nemocničního zařízení. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet