Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo v Rožnově pod Radhoštěm přerazilo stromy, sloup a srazilo děvče, na místo letěl vrtulník

V 17:10 hodin byla na krajské operační středisko zlínských hasičů oznámena dopravní nehoda osobního vozidla, ke které došlo na ulici Hážovice v Rožnově pod Radhoštěm. Podle prvotních informací došlo k nárazu vozidla do sloupu. Na místě se měla nacházet také jedna osoba, která zůstala pod havarovaným vozidlem.

Do jedné minuty byl vyhlášen poplach jednotce profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a také jednotce hasičů města Rožnova pod Radhoštěm. Ti také byli na místě události jako první a okamžitě zahájili záchranné práce.

Jak bylo zjištěno, vozidlo zn. BMW vyjelo z komunikace, narazilo do stromů u krajnice, které přerazilo a pak pokračovalo souběžně s krajnicí, kde narazilo do betonového sloupu elektrického vedení. Po tomto nárazu přejelo přes celou šířku komunikace, kde zdemolovalo plot pozemku rodinného domu a srazilo třináctileté děvče. To bylo v době příjezdu hasičů už v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Vzhledem k závažnosti zranění byl na místo události povolán vrtulník letecké záchranné služby, který děvče transportoval do nemocnice.

Důsledky nehody natolik postihly rodinné příslušníky zraněného děvčete, že velitel zásahu rozhodl o povolání proškoleného příslušníka posttraumatického intervenčního týmu ze stanice Valašské Meziříčí, který na místě poskytl potřebnou psychologickou­ pomoc.

Hasiči zajistili místo nehody a provedli nutná protipožární opatření. Za použití sorbentů také likvidovali uniklé provozní kapaliny z vraku osobního vozidla. Vzhledem k poškození sloupu elektrického vedení, který hrozil pádem, byli na místo povoláni také pracovníci pohotovostní služby.

Po převzetí události policisty zůstala na místě jednotka hasičů z Rožnova pod Radhoštěm, která po ukončení vyšetřování dokončila potřebné likvidační práce.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet