Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár trávy ve vojenské střelnici Dražice hasili hasiči deseti proudy, zřízeno bylo i čerpací stanoviště

K ohlášenému požáru trávy vyjela profesionální jednotka ze stanice Tábor do prostoru vojenské střelnice Dražice. Průzkum na místě ukázal, že požár se větrem šíří všemi směry, a to až na plochu přibližně jednoho hektaru. Velitel zásahu si proto vyžádal další posilové jednotky – jednotky SDH obcí Dražice, Tábor, Opařany a Jistebnice a další cisterny profesionálů ze stanice Tábor.

Než se zasahujícím hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu, dále se ještě rozšířil prakticky na celou plochu vojenské střelnice a navazující myslivecké střelnice. Hasiči na likvidaci požáru nasadili osm vodních proudů, dva vysokotlaké proudy a jednoduché hasební prostředky.

Na hladinu blízkého rybníka instalovali plovoucí čerpadlo a zřídili tak čerpací stanoviště, odkud byla kyvadlově cisternami dodávána voda na požářiště. Hasiči svým zásahem uchránili budovu myslivecké střelnice, blízký les a rekreační chatu. Zásah hasičů byl ukončen před 19. hodinou, kdy se všechny zasahující jednotky vrátily na své základny.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet