Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve vojenském prostoru Hradiště začalo hořet po střelbách, na místě zasahovali vojenští i „normální“ hasiči

Požár trávy a křovin v dopadové ploše vojenské střelnice nahlásili na operační středisko karlovarských hasičů v úterý odpoledne vojenští hasiči z Hradiště. Podle jejich hlášení se oheň šířil v nepřístupném terénu po ostré střelbě a požádali tak o vyslání vrtulníku s hasicím vakem.

Ten do vojenského prostoru z Prahy přiletěl, provedl několik monitorovacích obletů místa požáru aby zjistil, jakého je požár rozsahu. Mezitím na místo velicí důstojník povolal pět jednotek hasičů z kraje. S ohledem na blížící se tmu vrtulník nehasil, po posledním kontrolním obletu se vrátil zpět do Prahy.

K požáru byly vyslány další čtyři jednotky hasičů, povolané byly ty, které disponují velkokapacitními cisternami. Na místě je vojenští hasiči rozdělili do čtyř úseků. Před desátou hodinou večer vojenští hasiči nahlásili, že požár mají pod kontrolou a všechny ostatní jednotky odeslali zpět na jejich základny.

Podle vojenských hasičů požár zasáhl tři až pět kilometrů čtverečních dopadové plochy střelnice, kde hořela tráva a křoviny. Místo požáru je podle vojenských hasičů hluboko ve vojenském prostoru, kilometry vzdálené od nejbližších obydlených míst.

Zasahující jednotky: VHJ Hradiště, JSDH Toužim, JSDH Teplá, JSDH Útvina, JSDH Horní Slavkov, JSDH Verušičky, JSDH Otročín, JSDH Bochov, JSDH Hájek, JSDH Stružná.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet