Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Opavsku hořela hospodářská budova

Čtyři jednotky hasičů z Opavska zasahovaly v noci na úterý 7. 7. 2007 u požáru přízemní hospodářské budovy v Dolním Benešově, při kterém hořelo stavební dřevo, zemědělské stroje i pneumatiky. Škoda byla odhadnuta na 370 tisíc korun.

Na místo vyjela po oznámení na operační středisko hasičů po 23. hodině jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Hlučíně a tři dobrovolné jednotky z Dolního Benešova, Bolatic a Kravař. Objekt o základně 10 × 7 metrů hořel ze strany, kde byly uskladněny balíky sena. Ohněm byly zasaženy uskladněné dřevěné trámy, hranoly a další stavební dřevo, na kterých byla škoda nejvyšší, také obraceč brambor, obilí a náhradní díly na vozidla a zemědělské stroje, včetně pneumatik. Tři traktory se však podařilo zachránit.

Požár v místní části Zábřeh se podařilo hasičům dostat pod kontrolu během čtvrt hodiny, dohašování ale zabralo dalších pět hodin. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Okolnosti vzniku požáru šetří Policie ČR ve spolupráci s HZS MSK.

Stejné čtyři hasičské jednotky zasahovaly v noci z neděle na pondělí 6. 7. 2007 v Dolním Benešově-Zábřehu při požáru tří valníků se slámou, které hasiči vytáhli na pole a dohašovali. I zde není příčina vzniku požáru zatím známá.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet