Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár se v obci Huslenky ukrýval ve stěně a podkroví dílny, hasiči zachránili majetek za milion a půl

Tři cisternové vozy byly vyslány spolu s automobilním žebříkem na místo hlášeného požáru objektu dílny v areálu bývalého zemědělského družstva v obci Huslenky. Oznámení o požáru bylo krajským operačním střediskem hasičů ve Zlíně přijato v 09:42 hodin.

Po příjezdu první jednotky bylo zjištěno, že došlo k hoření v obvodové konstrukci a v půdním prostoru jednopodlažního objektu brusírny. Vzhledem ke skutečnosti, že nebylo zcela zřejmé, kde všude se ložiska hoření nachází, nechal velitel zásahu na místo přivést i termokameru.

Postupným rozebráním stavebních konstrukcí v prostorech hoření se hasičům podařilo dostat požár asi za dvacet minut pod svou kontrolu. Zasaženy byl především izolace stěn a stropu. Dále se plameny už rozšířit nestačily.

Současně s hašením bylo provedeno i odvětrávání objektu. V 10:37 hodin byl požár definitivně likvidován. Samotná škoda na izolacích a stavebních prvcích byla vyčíslena na 5.000,– Kč. Hasičům se podařilo zachránit další majetek v odhadované ceně asi 1 500.000,– Kč.

Na místě události zasahovaly jak jednotky profesionálních hasičů ze stanic Vsetín a Valašské Meziříčí, tak i jednotky dobrovolných hasičů obcí Halenkov, Hovězí a Huslenky. Při zásahu pomáhali hasičům také zaměstnanci společnosti.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet