Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hned u dvou smrtelných nehod zasahovali hasiči a záchranáři v Moravskoslez­ském kraji

Zdravotnická záchranná služba vyjížděla v průběhu čtvrtečního odpoledne ke dvěma událostem se smrtelnými následky, které se odehrály v regionech Opavska a Karvinska. Jednalo se o nehodu cyklisty a v druhém případě o pád paraglidisty.

Po šestnácté hodině obdrželi záchranáři informaci o dopravní nehodě na silnici v Hlučíně. Podle hlášení na tísňovou linku ZZS došlo ke střetu cyklisty s automobilem. Na místo události vyjely neprodleně posádky rendez-vous a rychlé zdravotnické pomoci z nedalekého stanoviště. U postiženého byly během několika minut. Muž, jehož totožnost záchranáři v době zásahu neznali, nejevil žádné známky života.

Lékař záchranné služby zjistil, že postižený utrpěl mnohočetná poranění, kterým podlehl bezprostředně po nehodě, ještě před příjezdem záchranářů. Ani rychlý příjezd posádek ZZS nemohl muži pomoci a lékař byl nucen konstatovat smrt. Vrtulník letecké záchranné služby, který k události rovněž vzlétl, byl vzhledem k okolnostem na místě operátory vrácen zpět na základnu. U události zasahovala také jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Hlučín.

O hodinu později byli záchranáři voláni do Petrovic u Karviné, odkud dostali nahlášen pád paraglidisty. Na pomoc byla vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z karvinského stanoviště ZZS. Ani v tomto případě záchranáři neznají totožnost postiženého. Muž utrpěl poranění neslučitelná se životem a na místě jim podlehl. Zasahující lékař konstatoval smrt. Na místě zasahovaly také dvě jednotka hasičů.

Sdílet