Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Série požárů v Libereckém kraji pokračuje na Jablonecku

Požárů lesa a travního porostu v Libereckém kraji zatím neubývá. Od 1. března mají hasiči na svém kontě již 42 uhašených požárů tohoto typu. Vloni ve stejném období neřešili žádný.

Dnes se hasiči potýkají s požáry hlavně na Jablonecku. V 9:56 hodin byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár trávy o rozloze 25×25 metrů v Kořenově. Na místo vyslal operační důstojník 3 jednotky hasičů: HZS Libereckého kraje PS Tanvald, Kořenov-Horní Polubný a Kořenov-Příchovice. Hasičům se podařilo rychle zamezit šíření a požár uhasit. Zpátky na základnu se však nevraceli, neboť objevili nedaleko odtud další požár, a to železničního náspu. Tento požár zasahoval do plochy 40×6 metrů. Během hasebních prací zákonitě docházelo k odplavování materiálu z trati, a proto byli povoláni na místo ke kontrole i drážní specialisté.

V 11:48 hodin byl hasičům nahlášen požár trávy na louce v Nové Vsi nad Nisou. U požáru v době vydání zprávy zasahují 3 jednotky hasičů, profesionální hasiči ze stanice Jablonec nad Nisou, dobrovolní hasiči z Nové Vsi nad Nisou a Smržovky město. Hasiči na likvidaci požáru natáhli několik vodních proudů, používají ale i jednoduché hasební prostředky jako jsou lopaty.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet