Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči vyprošťovali dva zraněné po nehodě tří aut

Celkem 16 hasičů ze tří ostravských jednotek zasahovalo ve středu 8. 8. 2007 pozdě večer u dopravní nehody tří osobních aut na novém mostě přes budovanou dálnici D47 v Ostravě-Přívoze v Hlučínské ulici nedaleko řeky Odry.

Museli vyprošťovat dvě těžce zraněné osoby z havarované Škody Felicie, pomáhali zdravotníkům s jejich naložením do sanitek a po vyšetření nehody Policií ČR uklízeli vozovku.

Nehodu oznámil svědek ve středu ve tři čtvrtě na devět večer na Centrum tísňového volání Ostrava. Na místo ihned vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic Ostrava-Fifejdy a Ostrava-Zábřeh a dobrovolní hasiči z Ostravy-Muglinova.

Na mostě se srazila felicie s měsíc starým Fordem Focusem a Citroenem ZX. Hasiči museli z felicie opatrně vyprostit pomocí hydraulického zařízení těžce zraněného muže a ženu středního věku, muž měl podle předběžných informací frakturu lebky, žena měla nohy zaklíněné pod palubní desku a skončila se zlomenou stehenní kostí. Hasiči je i s nosítky předali Rychlé záchranné službě. Řidič citroenu vyvázl s lehkým zraněním – poraněným kotníkem.

Na základnu se hasiči dostali až kolem středeční půlnoci.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wej-
Sdílet