Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda ochromila provoz na dálnici D2, spolujezdkyně z osobního vozidla nepřežila

Dopravní nehoda osobního automobilu a kamionu zastavila provoz na dálnici D2 na 33,6. km směrem na Brno. V osobním autě cestovalo šest lidí. Spolujezdkyně nehodu nepřežila.

Hasičům byla událost ohlášena na tísňovou linku před desátou hodinou večerní. Na místo nehody vyslal operační důstojník Krajského operačního a informačního střediska HZS JMK profesionální jednotky ze stanice Břeclav, Hustopeče a Brno-Lidická.

Řidič osobního automobilu VW Sharan narazil do jedoucího kamionu. Po nárazu byla spolujezdkyně vymrštěna z vozidla a následně podlehla zraněním, která byla neslučitelná se životem.

Jednotky hned po příjezdu začaly oživovat dva cestující. Zajistily místo nehody proti vzniku požáru a zamezily úniku provozních kapalin. Cestující nebylo nutné vyprostit, byli již mimo vozidlo.

Celkem ve vozidle cestovalo šest osob, všichni cizí státní příslušníci. Pět zraněných převezla ZZS JMK k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.

Policisté odkláněli dopravu z dálnice ve směru na Brno na 41 km. V 23.30 hodin Policie ČR uvolnila provoz jedním pruhem a tím se dálnice uvolnila. Po dobu šetření zůstala nadále dálnice zcela uzavřena směrem na Brno.

Jednotky se po jedné hodině ranní vrátily zpět na základnu.

Petr Příkaský
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet