Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořící vejtřaska na Zlínsku

Dne 9. 8. 2007 v 15:45 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta Praga V3S mezi obcí Hvozdná a Lužkovice. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na polní cestě u Hvozdné došlo k požáru přední části nákladního auta zn. Praga V3S.

Už při příjezdu hasičů byl vidět z dálky stoupající černý kouř a následně i plameny v kabině. Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár uhasili. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na zadní část vozu a na palivovou nádrž, kterou hasiči ochlazovali před plameny a případným výbuchem. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo zjištěno, že řidič jel s vozidlem po polní cestě, když došlo k požáru. Řidič stačil z vozidla vystoupit, ale protože neměl žádné hasební prostředky, tak nedokázal plamenům čelit. Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 5 000 Kč. Příčinou vzniku požáru byl hořlavý materiál na horkých částech auta. Část zbytků převáženého sena se dostala na výfukové potrubí auta a plameny se rozšířily na kabinu vozu.

mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wap-
Sdílet