Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda tří osobních vozidel s požárem zaměstnala v páteční podvečer kladenské hasiče

Událost byla na tísňovou linku ohlášena jako požár osobního automobilu, v Kladně, ul. Pražská v čase 18:13 hod. Na místo události byli vysláni kladenští hasiči s technikou CAS 24 T815 Terrno a vyšetřovatel požárů s vozidlem Toyota Hillux 4 × 4. Během jízdy k požáru bylo operačním střediskem pomocí radiostanice upřesněno místo nehody (křižovatka Kladno – Buštěhrad – Hřebeč) s tím, že se jedná o požár OA po dopravní nehodě – čelním střetu dvou vozidel.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o srážku celkem třech osobních vozidel, z toho jedno vozidlo (Alfa Romeo) se nacházelo mimo vozovku. Toto vozidlo bylo zasaženo požárem v motorovém prostoru a podvozku. Hasiči nasadili vysokotlaký proud vody na uhašení hořícího vozidla a dále prvotně prováděli průzkum, zda se v hořícím vozidle nenacházejí zraněné osoby.

Na místo byla povolána posilová jednotka z kladenské stanice s technikou CAS 20 MB Atego. Všechny osoby z havarovaných vozidel (Alfa Romeo, VW Passat a Škoda Fabia) se nacházely mimo havarovaná vozidla a byla jim poskytována první pomoc ZZS, ve spolupráci s PČR.

Hasiči po likvidaci požáru provedli na všech vozidlech protipožární opatření a pomáhali s transportem zraněných. Z důvodu vážného zranění jednoho z účastníků DN byla na místo povolána LZS PČR. Celkem si nehoda vyžádala tři zraněné osoby, z nichž jedna byla letecky přepravena do nemocnice v Praze Motole a další dvě do kladenské nemocnice. Jeden z účastníků vyvázl z nehody bez zranění.

Hasiči dále prováděli nasvětlení místa zásahu při vyšetřování nehody dopravní policií ČR. Silnice ve směru Kladno – Praha byla po celou dobu zcela uzavřena.

nprap. Jiří Pospíšil
vyšetřovatel požárů
Sdílet