Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nadílka vody a bahna v Krnově

Zatímco ve většině Moravskoslezského kraje lidé ještě v pátek 10. 8. 2007 odpoledne marně vyhlíželi dešťové mraky, pořádný přívalový déšť se zastavil nad městem Krnovem (okres Bruntál). Zhruba od 15. hodiny vyjela čtyři hasičská vozidla patnáctkrát, především k čerpání vody. V několika případech šlo o pomoc více než jedné domácnosti.

Do pomoci postiženým občanům se zapojily dvě cisternové automobilové stříkačky ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje v Krnově a dvě vozidla zdejších dobrovolných hasičů, jednou hasičská automobilová plošina.

Ve třech případech museli majitelé domů zachytávat a odčerpávat vodu, která se dostala dovnitř dírami ve střeše, z toho v jednom případě díru způsobil blesk, který shodil komín. Profesionální hasiči si vyžádali ze své stanice automobilovou plošinu AP 27 T815, pomocí níž část pobořeného komínu odstranili.

Dobrovolní hasiči museli odčerpávat vodu a čistit nepropustné kanály i na okruhu u jednoho z krnovských supermarketů. Tam by měli přijet na čištění kanálů i pracovníci krnovských vodáren.

Voda a bahno z polí (urval se kus zeminy) poškodily zeď rodinného domku v krnovské Boční ulici v části Pod Cvilínem, míru poškození zkoumal přivolaný statik. V okolí je zatopeno několik domků, bahno je i na ulicích. Pomoc přislíbily krnovské Technické služby. Voda a bahno se přihnaly i do Chomýžské ulice.

Mimo Krnov vyjížděli hasiči v Moravskoslezském kraji na čerpání vody v pátek odpoledne pouze jednou – do Kobeřic na Opavsku.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto: zdirec.cz

-wap-
Sdílet