Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Novojičínští hasiči vyprošťovali z fabie seniora

K dopravní nehodě osobního automobilu Škoda Fabia a polského kamionu DAF na silnici 1/48 v Novém Jičíně vyjela v sobotu 11. 8. 2007 večer jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze zdejší stanice.

Z havarované fabie musela vyprošťovat těžce zraněného řidiče seniorského věku, spolujezdkyně byla zraněna lehce. Hasiči jim poskytli předlékařskou pomoc. Také pomohli naložit zraněného do vrtulníku, kterému předali GPS data k přesnému přistání, a fabii na vozidlo odtahové služby.

Nehoda se stala v sobotu před devatenáctou hodinou na čtyřproudé silnici spojující Frýdek-Místek a Olomouc, na mostě nedaleko čerpací stanice Slovnaft. Na místo vyjela dvě hasičská vozidla. Profesionální hasiči opatrně vyprostili z havarované fabie osmdesátiletého řidiče s mnohočetnými zraněními. Předali jej zdravotníkům a vrtulník Letecké záchranné služby Ostrava s ním odletěl do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Hasiči poskytli LZS Ostrava GPS koordináty místa události, a tím usnadnili jeho přistání na silnici.

Jeho spolujezdkyně (manželka, 77 let) vyvázla s lehkým zraněním, sanitka ji odvezla do novojičínské nemocnice.

Šestačtyřicetiletý polský řidič tahače DAF s návěsem vyvázl bez zranění. Kamion byl schopen z místa nehody odjet. Hasiči pomohli naložit havarovanou fabii na vozidlo odtahové služby a uklidili vozovku.

Doprava na frekventované silnici první třídy byl uzavřena v obou směrech zhruba půl hodiny, pak byl zprůjezdněn na každé straně vždy jeden pruh.

Osmdesátiletý řidič se podle předběžných informací s fabií na čtyřproudé komunikaci otáčel, a přitom došlo ke střetu s projíždějícím kamionem DAF.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-kaw-
Sdílet