Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru ve Stříteži nad Ludinou se popálilo pět osob

V pondělí 17. března 2014 byl v 7:25 hodin oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckéhho kraje požár zemědělského statku v obci Střítež nad Ludinou

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic a dobrovolní hasiči z Hranic, Stříteže nad Ludinou a Jindřichova. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří v jedné místnosti staršího statku v rekonstrukci. Na místě bylo pět popálených osob. Velitel zásahu si proto ihned vyžádal zdravotnickou záchrannou službu, která na místo vyslala dvě sanitní vozidla a dva vrtulníky letecké záchranné služby. Po jejich příjezdu a příletu hasiči záchranářům asistovali v ošetření raněných.

Požár dostali hasiči pod kontrolu asi za půl hodiny po oznámení, v průběhu likvidačních prací rozebírali stropní konstrukce a místnost kontrolovali termokamerou. Požár se mimo zasaženou místnost nikam jinam nerozšířil. Likvidaci plamenů hlásil velitel zásahu v 9:08 hodin.

Proč začalo na místě hořet, zjišťoval náš vyšetřovatel. Příčina vzniku požáru byla stanovena jako nedbalost při použítí hořlavé kapaliny, škoda na majetku při požáru nevznikla žádná.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet