Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Olomouckého kraje za uplynulý víkend

V pátek po průtrži mračen zasahovali hasiči u čerpání vody v Bludově na ulici Tyršova. Jednalo se o zatopenou garáž. V Mohelnici v ulici Na Zámečku proplachovali hasiči ucpanou kanalizaci a v Postřelmově na Tovární ulici čerpali vodu ze sklepa.

V průběhu uplynulého víkendu, pátku 10. srpna – neděle 12. srpna, zasahovali profesionální hasiči z Olomouckého kraje celkem u 96 událostí, z nichž museli zlikvidovat:

12 požárů,
11 dopravních nehod,
62 technických pomocí,
5 planých poplachů a
6 ostatních událostí.

10. 8. 2007
SEVER
V pátek 10. srpna byl v 12:16 hodin nahlášen na operační středisko hasičů v Olomouci požár kůlny v obci Svébohov. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Jedlí a Štítů, kteří zjistili, že se jedná o požár dřevěné kůlny plné sena, která byla v době příjezdu hasičů jiá celá v plamenech a zřícená. Velitel zásahu proto nařídil chránit okolí, protože hrozilo rozšíření ohně na pole a les. Po uhašení požáru bylo požářiště předáno dobrovolné jednotce z Jedlí a ostatní jednotky se vrátily na základny. Výši škody a příčinu vzniku požáru šetří policie.



PROSTĚJOV
V pátek 10. srpna od 13:40 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Konice k čerpání vody a odklízení následků záplav v Bídově, v Konici a v Březsku. V příloze posílám fotky.

12. 8. 2007
SEVER
V neděli 12. srpna vyjeli v 13:41 hodin profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Hanušovic k technické pomoci pro Zdravotnickou záchrannou službu. Po příjezdu do Hanušovic hasiči zjistili, že mají vyprošťovat zraněnou osobu ze břehu řeky. Na místě zjistili, že zde je již záchranná služba, která pacientku zajišťovala. Po jejím zajištění jednotky hasičů provedly vytažení a transport zraněné na nosítkách ze břehu řeky do 30 m vysoké stráně. Na silnici byla pacientka naložena do sanitky. Na místě zásahu byla také přítomna Policie ČR.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

-wej-
Sdílet