Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mléko se z cisterny nevylilo

K dopravní nehodě cisternového vozu s návěsem, převážejícího mléko, ke které došlo v obci Kruh na Jilemnicku, byli v sobotu 11. srpna 2007 v půl třetí odpoledne vysláni profesionální hasiči z Jilemnice, ze Semil a dobrovolní kolegové z obcí Jilemnice a Kruh.

Na místo nehody se krátce po šestnácté hodině dostavili také hasiči z požární stanice Jičín z Královéhradeckého kraje s dalším automobilovým jeřábem.

Po příjezdu na místo nehody jilemničtí hasiči nalezli nákladní vůz s cisternou, který vyjel z komunikace, narazil do rohu rodinného domku a převrátil se i s cisternovým návěsem na střechu. Z cisteren bylo třeba přečerpat mléko ještě před začátkem vyprošťování návěsu. Z požární stanice v Semilech byl povolán automobilový jeřáb. Za pomoci dvou jeřábů se krátce před půl sedmou podařilo hasičům vyprostit návěs nákladního vozu a odvézt ho na odstavné parkoviště. Krátce před půl devátou večer se hasičům podařilo vyprostit i havarovaný nákladní vůz. Při hrozivě vyhlížející nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Foto: Ing. Cerman – JSDHO Jilemnice


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

-wap-
Sdílet