Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V bytě na janovském sídlišti v Litvínově hořelo dvakrát, hasiči evakuovali šest osob

Hned dvakrát během jednoho dne vyjížděli hasiči k ohlášenému požáru opuštěného bytu na janovském sídlišti. Hořelo v bytě v pátém patře zčásti opuštěného panelového domu. Odpolední požár koupelnového jádra a odpadu si tak vyžádal evakuaci šesti nájemníků z bytu nad hořícím objektem.

Některé byty totiž po odchodu nájemníků majitel paneláku vystěhoval a opatřil mříží. V opuštěných bytech se přesto scházejí bezdomovci, hrají si tam děti a ukrývají narkomané. Ti také pravděpodobně mají na svědomí časté požáry v opuštěných bytech na janovském sídlišti.

Velitel zásahu profesionálních hasičů z Litvínova Miroslav Bakovský uvedl, že ve stejném bytě dnes během jediného dne hořelo dvakrát. Poprvé hořící odpadky stačili uhasit obyvatelé paneláku ještě před příjezdem hasičů. K požáru vyjela profesionální jednotka hasičů z Litvínova a dobrovolní hasiči z Litvínova. Povolaná jednotka profesionálních hasičů z Mostu se vrátila zpět na stanici, aniž by musela zasahovat.

Ve druhém případě se plameny rozšířily na koupelnové jádro a další odpadky v bytě. Na místě jako první zasahovali strážníci z Litvínova, kteří evakuovali obyvatele vchodu.

Podle jedné z obyvatelky bytu vedle hořícího objektu Heleny Chudíkové může za současný stav především majitel objektu, který správně nezajistil opuštěné byty před vstupem nepovolaných osob. „Pak by tu nedocházelo ke krádežím, vandalským činům a v neposlední řadě ani k požárům v prázdných bytech,“ rozčilovala se obyvatelka domu Chudíková.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet