Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž zanechal v bance na Václavském náměstí kufřík s nástražným výbušným systémem, hasiči asistovali policistům

Dnes, pět minut po třinácté hodině, jsme na tísňovou linku 158 přijali oznámení, že v jednom z bankovních domů na Václavském náměstí mělo dojít k loupežnému přepadení.

Do banky přišel muž ve středním věku s koženým kufříkem v ruce. Po příchodu k bankovní úřednici, kufr položil na stůl, otevřel jej a sdělil, že je v něm bomba. Po pracovnici banky požadoval vydání větší finanční hotovosti. Úřednice mu ale sdělila, že takový obnos peněz teď nemá k dispozici a že mu je tedy nemůže vydat, načež se muž otočil, kožený kufr nechal na stole a z banky odešel.

Na místo okamžitě vyjely všechny dostupné hlídky z okolí, policejní psovodi, pyrotechnici a také hasiči a záchranáři. Policisté tak uzavřeli z důvodu zajišťování podezřelého předmětu část Václavského náměstí až k pasáži Rokoko, Vodičkovu a Jindřiškou ulici. Náměstí bylo uzavřeno jak pro pěší, tak i tramvajovou a automobilovou dopravu. Metro linky A stanicí Můstek pouze projíždělo.

Pyrotechnická služba Policejního prezidia kriminalistům potvrdila, že v kufříku, zajištěném v jednom z bankovních ústavů na Václavském náměstí, se skutečně nacházel funkční nástražný výbušný systém. Konkrétní složení tohoto nástražného výbušného systému je předmětem dalšího expertizního zkoumání, jehož výsledky se s největší pravděpodobností dozvíme během několika dnů.

por. Mgr. Hana Jeřábková, DiS.
Policie ČR
Sdílet