Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě čtyř osobních vozidel u Hradce Králové hasiči vyprošťovali jednoho z řidičů

K dopravní nehodě čtyř osobních vozidel došlo dnes 20. března 2014 dopoledne na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Na místo události vyjeli v 08:48 hodin profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská s technickým automobilem a cisternou.

Tři z havarovaných vozidel skončila mimo vozovku, z toho jedno na boku u betonového mostku a druhé v příkopu na střeše. Třetí řidič skončil s poškozeným vozidlem na vjezdu na polní cestu. Čtvrté osobní vozidlo pickup zůstalo na silnici. Při nehodě byli zraněni dva lidé. Řidič pickupu měl zaklíněné nohy pod palubní deskou a zůstal uvězněný v kabině auta. Řidiči dalších vozidel se dostali ven bez pomoci hasičů.

Hasiči po příjezdu na místo provedli pomocí hydraulického rozpínáku uvolnění palubní desky, pod kterou měl řidič zaklíněné dolní končetiny. Muž byl po vyproštění předán do péče záchranné služby. V péči záchranářů skončil ještě jeden z řidičů, který byl také převezen k vyšetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili všechna vozidla proti požáru a odpojili autobaterie.

Po zadokumentování události Policií ČR hasiči převrátili a vyprostili dvě z havarovaných aut z příkopu a společně s pickupem je odtáhli mimo hlavní silnici. Následně odklidili ze silnice střepy a plastové části. Komunikace byla v místě nehody dočasně uzavřena. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet