Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragicky skončila nehoda kamionu a motocyklu v obci Horní Tošanovice, dvě osoby zemřely

Dvě mrtvé osoby si vyžádala tragická dopravní nehoda na sjezdu na rychlostní komunikaci R48 v katastru obce Horní Tošanovice. Kamion se zde na sjezdu na R48 srazil s motocyklem. Pro řidiče motocyklu a jeho spolujezdkyni měla tato dopravní nehoda fatální následky.

Operační a informační středisko HZS MSK přijalo tísňový hovor ohlašující dopravní nehodu krátce po 18té hodině večer ve čtvrtek 20. 3. 2014. Krátce na to vyjely na místo události dva vozy profesionálních hasičů HZS MSK ze stanic Nošovice a Český Těšín.

Na místo ihned vzlétl vrtulník LZS z Ostravy a vyjela nejbližší posádka rychlé zdravotnické pomoci. Dvaadvacetiletá žena utrpěla mnohočetná poranění, kterým bezprostředně po nehodě podlehla. Záchranáři po svém příjezdu mohli již jen konstatovat její smrt.

Muž ve věku dvaceti let nejevil známky života. Posádky ZZS u něj zahájily resuscitační péči. Srdeční masáž, ani podpora přístrojové techniky a léků nevedly k obnově srdeční činnosti. Pokusy o záchranu byly přes veškerou snahu neúspěšné a zranění i u druhého účastníka této dopravní nehody se ukázala být smrtelná.

PhDr. Lukáš Humpl, tiskový mluvčí ZZS MSK

Hasiči na místě zajistili místo dopravní nehody, asistovali záchranné službě při neúspěšných pokusech o oživení a následně, pomocí těžké vyprošťovací techniky HZS MSK (vyprošťovací automobil Bison), zajistili odtažení kamionu a znovuzprůjezdnění sjezdu na rychlostní komunikaci. Provoz na R48 nebyl dopravní nehodou ovlivněn.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet