Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Železniční nehoda v Rožnově pod Radhoštěm

Dne 17. 8. 2007 v 10:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po nehodě na železničním přejezdu v Rožnově pod Radhoštěm. Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem.

Dále jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a jednotka hasičů podniku ČD z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu u podniku Tesla došlo ke vzájemnému střetu nákladního přívěsu za autem zn. MAN (cizinec, MD) s projíždějící lokomotivou. Po vzájemném střetu lokomotivy a přívěsu za nákladním autem došlo k částečnému vykolejení přední nápravy lokomotivy, k převrácení návěsu auta a k vysypání části nákladu převážených součástek. Hasiči zajistili místo nehody proti vzniku požáru, úniku provozních kapalin a pomohli s úklidem.

Na místě zasahovala posádka Zdravotnické záchranné služby, která prohlédla strojvedoucího i řidiče kamionu. Nikdo z nich nebyl zraněn a oba zůstali na místě k dispozici policii při šetření.

Drážní hasiči si nehodu převzali do své kompetence, k dalšímu zamezení úniku provozních kapalin poškozených vozů a ke zdvižení vykolejené lokomotivy. Doprava na železničním přejezdu byla pro ostatní vozidla omezena na několik hodin.

mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wej-
Sdílet