Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na balík papíru spadl nedopalek cigarety, policisté natáhli hadici z hydrantu a začali v domě ve Svitavách hasit

Ve čtvrtek 20. března v dopoledních hodinách zasahovali hasiči ve Svitavské ulici ve Svitavách. Hořelo tady na balkoně. Ještě před příjezdem hasičů se v blízkosti události nacházela hlídka policistů, která na nic nečekala a ihned začala jednat. Navíc z balkonu se ozvaly hned dvě silné rány, jako výbuchy.

Policisté natáhli hadici z vnitřního hydrantu, vykopli dveře bytu a požár na balkoně začali hasit. Jednotka hasičů požár po příjezdu dohasila. Podle slov vyšetřovatele hasičů se jednalo o požár, který s největší pravděpodobností způsobil nedopalek cigarety, který dopadl z vyššího balkonu a dopadl na uskladněný balík papíru.

Požár se ale rozšířil na barvu ve spreji. Ten následně explodoval. Další ránu, podobnou výbuchu, způsobila žáru vystavená duše z uskladněného kola na balkoně. Požárem bylo poničeno i zateplení domu. Sečteno a podtrženo, škoda se vyšplhala na 10 tisíc korun.

Hasiči doporučili policistům, kteří likvidovali požár bez dýchacího přístroje, aby vyhledali lékaře z důvodu nadýchání toxických zplodin hoření.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet