Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo přerazilo betonový sloup poblíž obce Prlov, kromě hasičů zasahovali i pracovníci plynáren a energetických zá­vodů

O velkém štěstí mohl mluvit spolujezdec z osobního vozidla Škoda Octavia, které havarovalo dnes před třináctou hodinou poblíž obce Prlov. Vozidlo totiž narazilo do betonového sloupu elektrického vedení, který přerazilo. Spolujezdce, který vyváznul z nehody pouze s oděrky, dělilo v okamžiku nárazu od sloupu jen pár desítek centimetrů. Řidič vozidla byl nezraněn.

Přeražený sloup se skácel na komunikaci, kde projíždělo osobní vozidlo zn. Peugeot. To se zamotalo do spadených drátů. Řidič vozidla z obavy před zásahem elektrickým proudem zůstal sedět ve vozidle.

V 12:55 hodin dorazili na místo nehody povolaní profesionální hasiči ze stanice Vsetín. Ti zajistili místo nehody, havarované vozidlo, ošetřili zraněného spolujezdce ze škodovky a provedli proměření spadeného vedení. Ukázalo se, že dráty byly vyzkratované. Řidič druhého vozidla tak mohl vystoupit bez obavy z ohrožení života.

Protože havarované vozidlo poškodilo také hlavní uzávěr plynu u komunikace a telefonní vedení, byly na místo události povoláni pracovníci jednotlivých společností. Nehoda také zcela uzavřela provoz na komunikaci a to po dobu asi 25 minut.

Po zadokumentování místa události policisty, byla silnice zprovozněna v jednom z jízdních pruhů. Po dokončení likvidačních prací se jednotka vrátila na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet