Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

250 dětí dorazilo do areálu stanice v Blatné, hasiči jim ukázali stříhání automobilu i použití dekontaminační sprchy

První jarní den jsme přivítali v rámci územního odboru Strakonice i první preventivně výchovnou akcí s dětmi. Na hasičkou stanici v Blatné zavítali žáci ze Základní školy T.G. Masaryka. V rámci jejich dvoudenního projektového dne jsme pro ně připravili dopolední program.

V areálu stanice se 20. března shromáždilo na 250 dětí této školy. Počasí bylo od rána ukázkové, takže nic nebránilo v provedení velice zdařilé akce.

Byla připravena simulovaná dopravní nehoda osobního automobilu a jeho stříhání. Na stanovišti s evakuačním zavazadlem se děti živě dohadovaly co si vzít či nevzít při odchodu z domu. Připravena byla i ukázka dekontaminační sprchy, dýchací techniky a dalších prostředků

K dispozici byla i zásahová mobilní požární technika a naše nová cisternová stříkačka Tatra. Děti zvědavě prolézaly toto vozidlo a vyzkoušely si, i jaké to je stříkat s hadicí.

V naší činnosti budeme dále pokračovat v průběhu měsíce dubna, kdy na strakonické stanici se rozběhne další ročník naší projektové soutěže Mladý záchranář, jednak pro středoškoláky z průmyslové školy a dále pro děti ze Základní školy Povážská. Rovněž v tomto měsíci navštívíme i školáky ve Střelských Hošticích a Štěkni.

Informace a další naleznete rovněž na www.otavskyplaminek.cz.

plk. Ing. Ota Šmejkal
ředitel územního odboru
HZS Jihočeského kraje
Sdílet