Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zkrat elektroinstalace zakouřil prostory výtahové šachty základní školy v Tomkově ulici v Olomouci

Půl hodinu po poledni neděle 23. 3. 2014 vyslalo operační středisko hasičů Olomouckého kraje svou jednotku z centrální stanice v Olomouci k ohlášenému požáru v prostorách Základní školy v ulici Tomkova. Dle ohlašovatele vycházel kouř nejspíše z výtahové šachty, ve škole se v tu dobu zdržovalo zhruba čtyřicet osob na školení.

Naštěstí se lidé nacházeli v dostatečné vzdálenosti, bez nebezpečí a po zhodnocení velitelem zásahu nebylo nutné provést evakuaci. Hasiči pouze doporučili určené místo po dobu zásahu a do odvětrání, tak aby byla dodrženo jejich maximální bezpečí.

řekl nám tiskový mluvčí hasičů Zdeněk Hošák

Provedeným průzkumem, celkovém odpojení přívodu elektrického proudu se jednotka nuceným způsobem dostala do výtahové šachty a po chvíli nalezla místo zkratu. Nedošlo k rozšíření či vzniku požáru. Z bezpečnostních důvodu, zde bylo provedeno ochlazení ručním hasícím přístrojem a následovalo přirozené odvětrání prostor.

Událost není po zhodnocení šetřena jako požár, na místo dorazil místní technik a provede další nutná opatření a povolání specializované společnosti na opravu a revizi výtahu.

dodal Hošák

Sdílet