Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Těžká nehoda na Zlínsku se obešla bez vážnějších zranění

Dne 21. 8. 2007 v 10:43 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě na hranici Zlínského a Olomouckého kraje. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nehoda se stala asi 300 metrů za hranicí Zlínského kraje. Na hlavním silničním tahu I/47 došlo u obce Popůvky ke střetu osobního auta zn. Seat a nákladní soupravy s přívěsem a nákladem písku.

Po vzájemném střetu se obě vozidla ocitla mimo silnici. Přívěs za nákladním autem doslova rozdrtil osobní auto, když se ve svahu nad polem převrátil. Řidič nákladní soupravy utrpěl jen lehké zranění. Řidička osobního auta byla vyproštěna před příjezdem hasičů, byla předána do péče Zdravotnické záchranné služby a podle prvních zpráv na místě neutrpěla žádné těžké zranění.

Hasiči zajistili oba vozy proti požáru a dalšímu úniku provozních kapalin. Uniklé látky byly ošetřeny sorbenty. Po dobu zásahu složek Integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost silnice. Místo dopravní nehody bylo v rámci mezikrajské spolupráce předáno hasičům z Kojetína.

mjr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-wej-
Sdílet