Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič kamionu nepřežil náraz do stromu

Včera (22. srpna 2007) ve 12:41 hodin byla na operační středisko hasičů ohlášena vážná dopravní nehoda na silnici č. I/16 v obci Dolní Olešnice na Trutnovsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, Vrchlabí a dobrovolní hasiči z Hostinného a Špindlerova Mlýna.

Řidič (26 let) nákladního vozidla Mercedes Benz zřejmě v důsledku nepřiměřené rychlosti při průjezdu zatáčkou nezvládl řízení a převrátil se s vozidlem na bok. Kabina řidiče narazila na strom a byla zcela zdeformována. Muž utrpěl těžká zranění a na místě zemřel. Hasiči vyprostili tělo řidiče za pomoci speciálního hydraulického zařízení. Zajistili nádrže kamionu proti úniku pohonných hmot. Na místo musel být povolán vyprošťovací automobil hasičů z Hradce Králové, aby bylo možné nákladní soupravu odtrhnout od stromů a vyprostit zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

(foto: HZS Královéhradeckého kraje a Letecká záchranná služba)

Hradec Králové

Záchrana osoby v podvěsu pod vrtulníkem

Dne 22. srpna 2007 v odpoledních hodinách došlo v oblasti Růžohorek v Krkonoších ke zdravotní příhodě osoby. Na místo byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby a také hasič–letecký záchranář. Ve spolupráci s lékařem a zdravotnickým záchranářem přepravili osobu se zdravotními potížemi v podvěsu pod vrtulníkem z Růžohorek na místo, odkud byla následně přepravena do nemocnice. (foto: Letecká záchranná služba)

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Hasiči pátrali po pohřešované osobě

Během včerejšího dopoledne pokračovalo pátrání policistů a hasičů po pohřešované osobě v oblasti u Hlinného na Rychnovsku. Do pátrání byl zapojen také vrtulník s termovizí. Pátralo se po pětadvacetiletém řidiči, který v úterý (21. srpna 2007) havaroval u obce Hlinné a z místa nehody utekl. Muž byl nalezen oběšený nedaleko místa nehody. Na místo byli přivoláni profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou s automobilovým žebříkem, kteří muže sundali. Případ šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wej-
Sdílet