Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže z pod traktoru museli hasiči nedaleko obce Svojanov na Olomoucku vyprostit, pro pomoc doběhl „spolucestující“

Krátce před půl šestou večerní úterý 25. 3. 2014 přijala linka tísňové pomoci hasičů Olomouckého kraje informaci o zaklíněné osobě pod převráceným traktorem, nedaleko obce Svojanov na Olomoucku, obec se nachází nedaleko známého hradu Bouzov.

V traktoru, lesní správy v době kolize cestovaly dvě osoby, jedné z nich se podařilo dostat mimo stroj a utíkat pro pomoc do nedaleké obce, druhá osoba vyžadovala nutné vyproštění. Na místo společně s profesionální jednotkou stanice Litovel vyjeli také dobrovolní hasiči Bouzov a Loštice. Ze stanice profesionálních hasičů v Olomouci byl také vyslán technický speciál s hydraulickou rukou a vybavením pro vyprošťování v podobných situacích.

Dobrovolní hasiči se k místu dostali již během několika minut po ohlášení a vzápětí se jim také podařilo i druhou osobu dostat do bezpečí s předáním do péče povolané lékařské pomoci. Ta k místu vyslala osádku pozemní zdravotnické záchranné služby z Litovle, ale i leteckou osádku, zdravotníků z Olomouce. Po ošetření záchranáři letecky přepravili zraněného k následné péči do nemocnice v Olomouci. Druhý cestující z traktoru, který se vydal pro pomoc, rovněž zraněný, byl ošetřen lékaři na místě.

Hasičům se podařilo dostat traktor zpět na kola, po protipožárních a bezpečnostních opatření a pokračovali v kontrole možné úniku provozních kapalin.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet