Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u desítky zatopených sklepů

Na některých místech Královéhradeckého kraje dnes v noci voda po silném dešti zatopila sklepy, garáže a přízemní prostory obytných domů. Na některých místech klády ucpaly koryta potoků. Od půlnoci do dnešní (24. srpna 2007) sedmé hodiny ráno profesionální a dobrovolní hasiči vyjížděli k 20 případům.

Hradecko
Na Hradecku přívaly vody zatopily sklepy rodinných domů v Černožicích, v ulicích Růžová, Šemberova, Na Potoce, Lipová, Slunečná a Sedláčková v Hradci Králové. V obci Bříza voda zaplavila garáž i s osobním vozidlem.

Náchodsko
Průtrž mračen zatopila výrobní halu firmy Tanex Plasty v Jaroměři. Hasiči odčerpávali vodu ze sklepů a přízemních prostor domů v ulici Alšova, Karla Lánského v Jaroměři, z rodinného domu v Horním Adršpachu, Běluni a několika domů ve Velkém Třebešově na Náchodsku. Odstraňovali také vyvrácený strom z vozovky mezi Brzicemi a Hořičkami.

Trutnovsko
Voda z polí zaplavila garáž u rodinného domu v obci Verdek. Ve Vrchlabí, ulici Kbelech, nestačila česla brát množství vody a došlo k rozvodnění potoka. Hasiči vyčistili česla a odtoky. Rozvodněný Petříkovický potok zaplavil přízemní část rodinného domu na okraji Trutnova. Hasiči museli vyčistit koryto řeky od nánosů a klád a odčerpat vodu z domu.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje

-wap-
Sdílet