Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Interiér starého domku v obci Bánov zachvátily plameny, muž v něm spáchal sebevraždu

Už v době příjezdu první jednotky hasičů na místo hlášeného požáru v obci Bánov byl vidět hustý kouř vycházející z objektu ruiny rodinného domku. O vzniku požáru byli hasiči informováni v 06:33 hodin. Podle prvotních informací nebylo vyloučeno, že se v hořícím objektu nachází také jedna osoba.

Jako první dorazili na místo profesionální hasiči ze stanice Uherský Brod, které následovaly jednotky dobrovolných hasičů z obcí Nivnice, Bojkovice a Bánov.

Po vniknutí do objektu bylo zjištěno, že hoří v původní obytné místnosti a plameny se šířili i na její stropní konstrukce. Hasiči okamžitě zahájili hasební práce a v 07:19 hodin dostali požár pod svou kontrolu. Konečná likvidace zabrala další půl hodinu.

Bezprostředně po vniknutí hasičů do objektu byla také nalezena jedna osoba, který už nejevila žádné známky života. Tělo bylo vyneseno hasiči z objektu a předáno lékaři zdravotnické záchranné služby.

Uherskohradišťští kriminalisté důsledně prohledali uhašený dům a zajistili stopy, které potvrzují, že devětasedmdesá­tiletý muž spáchal sebevraždu oběšením. Na místo vyjel i policejní psovod se speciálně vycvičeným psem pro ohledání požářiště. Pes Max při ohledání nenašel žádnou těkavou látku, která by mohla stát za vznikem ohně.

Na pátrání po příčině požáru tak stále pracují vyšetřovatelé policistů i hasičů. Z prozatím zjištěných informací vyplývá, že ani mužova smrt, ani požár nevznikl cizím zaviněním.

Aleš Mergental, Policie ČR

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet