Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu v Krnově přišel o život jeden člověk

Hasiči z Moravskoslezského kraje dnes, v sobotu 29. března 2014, ráno likvidovali následky tragického požáru v Krnově. V místní části Krásné Loučky došlo k požáru rodinného domu, při jehož hašení nalezli hasiči jednu mrtvou osobu.

Operační a informační středisko přijalo tísňový hovor oznamující požár domu krátce před půl šestou hodinou ráno a krátce na to byli na místo události vysláni profesionální hasiči HZS Moravskoslezského kraje z Krnova a dobrovolní hasiči z Krnova a Města Albrechtice.

Po příjezdu hasičů na místo požáru bylo potvrzeno, že se jedná o požár staršího jednopodlažního rodinného domu s dřevěnou střechou. V době příjezdu hasičů na místo byla už větší část rodinného domu v plamenech, včetně střechy. Na místo události byli povoláni další hasiči HZS MSK z Bruntálu.

Hasiči ihned po příjezdu prováděli průzkum požárem zasaženého rodinného domu, při kterém nalezli starší mrtvou ženu. Likvidaci požáru značně komplikovalo silné zakouření objektu a velké množství hořlavého materiálu uloženého v rodinném domě.

Hašení požáru se účastnilo celkem 30 profesionálních i dobrovolných hasičů z 5-ti jednotek požární ochrany a celkem 5 hasičských automobilů. Příčina požáru a příčina úmrtí starší ženy jsou v šetření, škoda způsobená požárem je předběžně stanovena na 500 tisíc korun.

Marek Gašparín
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet