Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pes svým štěkáním upozornil na požár v domě a tím zachránil dva lidské životy

Dne 29. 3. 2014 v 4:13 hodin přijal operační důstojník hasičů oznámení občanů o požáru střechy rodinného domu ve Starém Městě u Uherského Hradiště. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a jednotka dobrovolných hasičů ze Starého města u Uherského Hradiště. Celkem vyjely 3 cisternové stříkačky.

U hořícího domu byla jako první, do 5 minut od vyhlášení poplachu, jednotka profesionálů z Uherského Hradiště. Ta zjistila, že se z podkroví valí dým a v přízemí je obchod se starožitnostmi. Zahájila proto hašení přetlakovým proudem. Půdní prostor byl však silně zakouřený a jednotka musela použít k odvětrání přetlakovou ventilaci.

K šetření požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Bylo zjištěno, že v objektu byly dvě osoby, z toho jedna je syn majitelky. Syna zachránil jeho pes, který svým neodbytným štěkáním upozornil svého pána na nebezpečí. Nedošlo tak ke zranění osob.

Požár poškodil střechu rodinného domu a vnitřní vybavení. Sousední rodinné domy nebyly poškozeny. I tak byla vyšetřovatelem hasičů určena předběžná škoda dosahující výše 1 500 000 korun českých. Uchráněné hodnoty jsou předběžně vyčísleny na 2 000 000 korun českých.

Na zjištění příčiny požáru zatím společně pracuje policie a hasiči.

Aktualizace: 8:50 hodin

Podrobnou prohlídkou objektu bylo vyloučeno úmyslné jednání. Vyšetřovatel požárů v současnosti pracuje s několika verzemi vzniku požáru.

Sdílet