Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při hašení požáru v kontejnerech u obce Neubuz u Slušovic si hasiči všimli kouře vycházejícího z budovy, uvnitř nalezli další požár

Černý kouř nad průmyslovým areálem u obce Neubuz u Slušovic zaznamenali obyvatelé obce dne 29. 3. 2014. Operační středisko hasičů ve Zlíně přijalo hlášení o požáru v 16:32 hodin, a proto byl vyhlášen poplach profesionálním hasičům ze Zlína a dobrovolným hasičům z obcí Slušovice a Neubuz.

Dobrovolní hasiči obce Slušovice v době vzniku požáru měli trénink požárního útoku. Po vyhlášení požárního poplachu tak byli na místě události jako první. Po příjezdu zjistili, že hoří dva ocelové kontejnery plné plastového odpadu, které jsou vzdáleny asi 10 m od výrobní budovy. Zahájili proto hašení pomocí 2 proudů vody. Po příjezdu jednotky ze Zlína bylo hašení posíleno vysokotlakým vodním proudem a pěnou. Na místě požáru zasahovaly 2 cisternové stříkačky.

Během hašení se zjistilo, že z pootevřeného okna v prvním patře výrobního objektu vychází světlý kouř. Majitel firmy spolu s velitelem zásahu proto vstoupili do výrobního objektu a objevili v kanceláři v patře další požár. Ten byl hasiči během 20 minut zlikvidován.

Při požáru nebyly zraněny žádné osoby.

Vlastník firmy předběžně odhadl výši škody na 5 000 korun českých, a to na stavební části. Výši hodnoty zachráněné části objektu, včetně vnitřního vybavení, odhadl majitel předběžně na 500 000 korun českých.

Na určení příčiny vzniku požáru pracuje Policie České republiky společně s vyšetřovatelem hasičů.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet