Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič osobního auta zemřel po nárazu do sloupu, v obci Sběř na Jičínsku zasahovali hasiči, policisté i záchranáři

K vážné dopravní nehodě došlo dnes 30. března 2014 v podvečer v obci Sběř na Jičínsku. Řidič osobního vozidla Honda Civic z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice a narazil do sloupu elektrického vedení. Auto se po nárazu převrátilo na střechu a skončilo na vozovce.

Na místo události vyjeli v 16:32 hodin profesionální hasiči z Jičína, Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Vysokého Veselí. Při příjezdu první jednotky dobrovolných hasičů již na místě zasahovaly posádky pozemní a letecké záchranné služby. Těžce zraněný řidič byl uvnitř vozidla.

Hasiči vyprostili muže z vraku a ve spolupráci se záchranáři ihned zahájili resuscitaci. V té se střídali s profesionálními hasiči, kteří dorazili na místo o chvíli později. I přes oživovací pokusy řidič svým zraněním na místě podlehl.

Na místo byli přivoláni elektrikáři, kteří zajistili poškozený sloup. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a po zadokumentování události Policií ČR jej převrátili zpět na kola a odstranili z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet